Европейската харта за пътна безопасност – най-голямата платформа на гражданското общество за БДП, организира онлайн семинар „Повишаване на пътната безопасност за мотоциклетистите: стратегии и най-добри практики“.

Мотоциклетистите са сред най-уязвимите участници в движението и са изправени пред значителни рискове. Въпреки че съставляват само малък процент от превозните средства на пътя, те са причина за непропорционално голям брой смъртни случаи по пътищата.

Въпреки че смъртните случаи намаляват в периода от 2011 до 2022 г., цифрите все още подчертават постоянните опасности, пред които са изправени мотоциклетистите. Осигуряването на тяхната безопасност е не само въпрос на намаление на статистическите данни, а на спасяване на човешки животи.

В тази връзка, Европейската харта за пътна безопасност отделя значително внимание на безопасността на мотоциклетите, като за целта организира уебинар на 18-ти септември 2024  г.

Регистрация за участие на адрес: https://roadsafetycharter.ec.europa.eu/content/europeanroadsafetycharterenhancingroadsafetymotorcyclists